ΑΡΧΙΚΗ - Εργόχειρο - Iστορία-παράδοση

Iστορία-παράδοση

Ιστορία - Φιλοσοφία

         

 

Ως κεντρικο σημείο πώλησης της ιστορικής επιχείρησης Αφοι Πανάγου ΑΒΕΝΥ, η οποία καθόρισε τον κλάδο της κλωστουφαντουργίας στη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, η εταιρεία ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ 31 Ε.Π.Ε. εχει κληρονομήσει ενα πλούσιο παρελθόν επιχειρηματικών καινοτομιών αλλα και τον κεντρικό ρόλο στην χειροτεχνική σκηνή ολόκληρης της Ελλάδος.  

Ήδη απο το πρώτο τευχος του (εκδοση του 1938), το περιοδικό της εταιρείας "ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ", φάνηκε οτι θα θέσει τα κριτήρια της εγχώριας μόδας _όπως και έγινε. Με διασυνδέσεις με την ελληνική εκπαίδευση, με ποικίλη ύλη Ευρωπαϊκού προσανατολισμού αλλά και ισχυρά ερίσματα στην πλούσια Ελληνική παράδοση, καθώς και με λεπτομερεις οδηγίες για όλες τις οικοκυρικές δραστηριότητες, αποτελούσε για δεκαετίες την βασική πηγή πληροφόρησης και ψυχαγωγίας των Ελληνίδων.

 

  
Στο τέλος της δεκαετίας του 1980, η μεταβίβαση της εταιρείας σε ελληνική επιχειρηματική οικογένεια με παράδοση στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας σηματοδοτεί την είσοδό της στην νέα εμπορική και οικονομική εποχη: η επί χρόνια πρωτοπορία της ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ επισφραγίζεται με σημαντικές αποκλειστικές συνεργασίες με τους μεγαλύτερους εμπορικούς οίκους της Ευρώπης ενώ ταυτοχρόνως ενδυναμώνονται οι πολύχρονες συνέργειές της με τις πιο αξιόλογες εταιρείες της χώρας. Η δημιουργία του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρίας, με βασικό άξονα λειτουργίας του τη μελετη και ανάπτυξη μοτίβων και χρωματικών συνδυασμών, επιβεβαιώνει εκ νέου τον κεντρικό, διαχρονικό ρόλο της εταιρίας ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ στην αισθητική της Ελληνικής χειροτεχνίας. 


Συνοψίζοντας το ρόλο και το όραμα της εταιρίας κατά την διάρκεια της πολύχρονης ιστορίας της όχι μονο στον εμπορικό κόσμο αλλά και στον προσωπικό χώρο των πολυάριθμων πελατών και πελατισσών της, η εταιρείας εισήγαγε στο κοινό της το 2013 το νεο λογότυπο της εταιρίας και επανεπιβεβαίωσε τη δέσμευση να παραμείνει το ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ χώρος δημιουργίας, τόπος συνεύρεσης και αλληλεπίδρασης ανθρώπων και αισθητικών προτάσεων.  

 

 

 

 

 

Visa Maestro Mastercard Mastercard SecureCode Verified by Visa cards
Copyright © 2014, ΕΡΓΟΧΕΙΡΟ, All rights reserved.